Post info

Labels:


Comments 0


Author: syilla

sekian lame xjenguk blog. ako tgk skang ramai yg dah aktif blek mengarang blog. mungkin sbb skang ni musim cuti. cuti skolah, cuti sem. so byk la mase nak mengarang mcm mcm. tp ade gak yg tgh amek spm skang ni ( good luck utk mereka mereka ).
sbenarnye ako agak buntu gak nak tulis ape skang ni. ako xse'free' korang korang or diorang diorang sbb ako bkn student. neither working. cme ako tgh tlg membe ako jage kedai hp die sbb pekerja die cuti bersalin. tp disebabkan agak berkobar kobar nak tulis blog skang nih. ako nak share ngan sme pasal kehidupan baru ako.
dpd blog experiment terakhir skali ( wat mase ni ) : touch up, korang bleh tengok yg ako dah mule nak blaja touch up. beberape duit pon dah keluar sbb bli mcm mcm pekakas mentouch up. haha ( bahase! ). tp ako dah mule membantutkan tujuan ako sbb skang ni ako dah mule relearning pasal agama ( mesti la islam ). terkejut? percayalah... haha.
bercakap pasal islam. ako xbrape pandai nak interpret lagi sbb ako pon masih terkontang kanting. insyaallah kalu ade ilmu yg berguna ako akan share. just stay tune! tp ako suke utk bgtao sme. ako sudah mule menutup aurat. walaupun xperfect ( sbb xcukup budget ). ako masih lagi mengenakan baju baju lame yg ako sendiri rasa nampak susuk tubuh ako yang boyot ni ( termasuk la inner ). tunggu la ade duit t MESTI ako cari baju n tudung yg lebih menepati syarat syarat wanita islam.
selain dpd aurat ako dah mule mengamalkan sifat amanah. walaupun susah. sbb ade membe ako cakap ' setiap perbuatan kite akan ade malaikat yang menasihat dan syaitan yg menghasut kita. sbb 2 kdg kdg kite nak buat baik teragak2. bile adenye sifat amanah ni. susah utk syaitan menghasut kita'. ako bersetuju sgt sgt ngan kenyataan die. sbb ako dah byk kali berperang ngan diri sendiri. dan ako selalu tewas. so ako mengajak semua yg bace blog ni mule bersifat amanah. oh yea. bia ako terangkan lagi. amanah ni termasukla bile kita berjanji, apabila org mengirim sesuatu melalui kita ( termasuk la kirim salam ), bila kita ade tanggungjawab, bila org menugaskan kita : bile kita ckp ok/ insyaallah, kite kene la penuhi. thats d way!
erm. sbenarnye byk lagi nak share. tp rase ni mcm dah panjang dah. nanti kowg borink lak. mcm yg korang tao favorite ako : tulis blog panjang panjang. haha.
kepada pembaca. terima kaseh sbb sudi membaca. sorry kalu ade menyinggung sape sape. niat cume nak berkongsi cerita. comment amat dialu2kan. sblom ako akhiri. minx sape sape yg berilmu jgn kedekut kedekut. n kpd sape sape yg ade tips nak benti rokok sile share kat : sini. dan utk melihat imej terbaru ako sila click sini
salam.

0 comments:


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...