Post info

Labels:


Comments 0


Author: syilla

salam semua. harini mood ako dpt satu pengajaran. saket hati sangat sangat. tapi mcm biase. sblom ako teruskan berkongsi. ako nak berterima kaseh kat follower baru. kali ni thanx to hady-83! welcome to my variasi.
ok. mulekan cerita. harini ako dah buat satu kesilapan. tadi ade sorg pakcik ni dtg nak jual hp k770i. lepas wat sume service test. smenye ok. cume bateri je kembung sikit n cover flash light die dah longgar. pakcik tu cakap die btol btol nak pakai duit. so ako pon tutop sblah mate. tony soh ako bg die rm160. pakcik tu minx rm180 ako xbg sebab rugi la sbb kitorg nak kene tuka bateri baru. then pas pakcik tu blah. ako try tilik lagi hp tu. skali cover flash light die jatoh. merangkak rangkak ako cari. xjumpe. hati sudah runsing. tapi ako pk ' xpe la. cover flash je. nanti kalu tony marah ako ganti la ngan duit ako '. ako tilik tilik lagi. ako try tangkap gambo. ako bkk lens cover die. bleh bukak lens dia. tapi still tulis 'open ur lens cover'. ya Allah. tension nye. tadi mase service test. boleh pulak. saket btol hati ni. tapi sabar lagi. ako try bukak beberape kali. sampai la ako give up.
ako xtao mcmane nak interpret perasaan ako ni. ako cube xnak salahkan pakcik tu walaupon obviously die dah jual junk kat ako. tapi ako salahkan diri ako yg cuai n x check btol btol. ako pon xtao mcmane situasi ni boleh terjadi. ako cube tlg pakcik tu. ako dah tutop sblah mate dah nak tolong die. tapi mcmni plak hasilnye. mengeluh jadinye. ni tony xtao lagi ni. kalu die tao ni mesti die bengang. ako tao die xkan marah ako. sbb die boss yang sangat memahami dan bertimbang rasa. xmacam ex boss ako yang sebelom sebelom ni. tapi agak agaknye brape la die tolak gaji ako yea? ako mengaku ako sikit kesah kalu gaji ako dipotong. sbb bln ni last ako keje. bln depan lak nak bermusafir kat kelantan stengah bulan. duit poket plak nak kene potong. mengeluh lagi. tapi sebab ako rase ako yg bersalah. ako CUBA redha. ako tao tony akan rasa serba salah nak potong gaji ako. tu yang membuatkan ako lagi runsing. ako xberniat nak menyusahkan dia. TT.TT
skang ako dah paham perasaan mcmane ditipu. sbb sblom ni ako penah jugak menipu utk keuntungan sendiri. sape x nak untung kan? tapi siyesly. ako dah dpt pengajaran. mungkin ni salah satu cara tuhan nak balas dosa ako. atau nak membukak mata ako. ako terima seadanya. ako rase mungkin sbb 2 3 hari ni ako dah start remehkan DIA dlm semua perbuatan ako. ini mungkin salah satu cara untuk ako ingat kat DIA balik. terlalu banyak kemungkinan. tapi yang ako paham. selagi ako diuji. selagi itu DIA mahu ako mendekatkan diri ako ke DIA.
kat sini ako nak nasihatkan ke semua pembace. jgn la kite cepat melatah. setiap perkara yang berlaku tu adalah ujian dari dia. ade hikmah atas semua yang berlaku. bak kate abg rocky. manusia ni ade jenis. 1. zahir sempurna batin terseksa. 2. batin sempurna zahir terseksa. 3. kedua duanye terseksa. paham x ape maksud die? zahir ni boleh dimaksudkan sbg keadaan kita di atas dunia ni. cth kemewahan, keselesaan,  fizikal. batin pulak adalah rohani. lebih spesifik. iman kita. so kita nak pilih yang mana? 1 , 2, 3? haha. so biarlah zahir kita terseksa mcmane pon. tapi usaha la jugak utk dptkan batin yg sempurna. bagi sesape yg kurang faham. sila la rujuk kepada yang lebih memahami. jgn buat andaian sendiri. sbb mase kite belajar. kite xboleh baca saje n buat conclusion. sbb nanti syaitan yg akan menjadi guru kita.
last skali ako harap cerita pengalaman ako ni dpt dijadikan pengajaran utk semua dan diri ako sendiri. moral of the story : 1. jgn tipu org. 2. bersabar dengan semua yang berlaku.
x lupe jugak. ako nak berterima kaseh kat dila edola yg sudi melayan rintihan ako pagi pagi lagi. haha. tme kaseh gak wat ako tgelak dengan lorat kelantan campur lorat utara n melaka. haha. nnnnnnnnnnnn cut! salam.

0 comments:


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...