Post info

Labels:


Comments 0


Author: syilla

salam buat semua. kali ni ako nak berkongsi satu cite menarik. bende ni berlaku semalam. kat rumah ako. tapi sebelum ako start cerita. i would like to thank ila n akila sbb jadi my follower. luv u all.
k. cerita bermula bile ako blek keje. ako sampai je, kat depan pintu dah ade abg lan n abg rocky bersama sowg lelaki cina. ako pon tertanye tanye. abg lan soh ako masok sbb laki cina tu tgh meracau. ayoyo. ako terus masuk bilik sbb takot n biarkan dowg kat ruang tamu. knape bwk kat umah ako? camni. abg lan time 2 ade kat kedai makan. tbe cina tu call die ckp di dah macam nak mati. cina tu bgtao die ade kat restoran 888. abg lan pon call abg rocky soh g sane ngan die. sampai kat sane cine tu tgh teriak teriak. n rumah yg terdekat adalah rumah ako. so they drag lelaki cina tu dtg umah ako.
mase ako dlm bilik ako dengar suara abg lan ' ah liong! ah liong! ' tbe tbe lutuk ako goyang. ako cube tak nak takot. then senyap. ako call ekin sbb dah xboleh duduk diam. kitorg men sms sbb ako nak tenangkan diri. bile mcm dah tenang kat hall tu. ako pon bukak pintu n duduk kat single seater. ako tengok abg rocky tgh tepuk tepuk badan ah liong ( mcm tengah pujuk ). ako pon tanye la abg rocky. ' kenape? '. abg rocky ade jawab sumthing tp xberape jelas. ako pon keluar rumah. tengok abg lan tengah call family ah liong. die tanye mcmane nak buat. ' saya mana tao cina punya hal ' abg lan xplain. then abg lan letak call. dari situ ako paham yg family dia pon xtao nak wat ape. abg lan teros call membe membe cina dia mintak tlg. pada mase yang same. abg pian, abg naim n tunang abg naim sampai. dorg tanye. kenape duduk luar. ako senyap je. abg pian tros masuk tengok keadaan pesakit. tunang abg naim mcm terpinga pinga. mcm tak tao ape ape. tbe tbe. ah liong mengilai. x sempat ako nak cite ape ape kat tunang abg naim. ktorg dengan cepat kelam kabut lari jaoh sikit ( sikit je la ). sbb terkejut. hahaha. abg pian lak ternampak aunty depan umah. die cepat cepat mintak tlg. aunty tu panggil husband die. sbenarnye dowg pon tak tao wat ape. dowg just dtg umah n tengok je. useless. haha.. tbe tbe ako dengar ah liong menjerit n bunyi pergelutan. ako tros lari lintang pukang x ingat ape dah. mcm lawak pon ade. ako pusing blakang tengok tunang abg naim pon blari gak. haha. bukan ape. buat nye ah liong keluar n tolak ako jatoh dr tingkat 14 mcmane? mesti lumpuh ako. ahahha. lepas tu ako nampak ade dua org cina dtg kat rumah ako. ako tertanye tanye. so ako smakin lama smakin dekat. ako tengok sowg dpd lelaki cina tu dengan garangnye tanye ' lei hei pintao?' ( lebih kurang la ). maksudnye ko sape? haha. n ako tengok ah liong mengajok ckp brother tu beberapa kali. hihihi. lawak. then pas tu abg naim ajak ako n tunang die g minum kat mamak kat bawah sbb takot kang bising bising ade org call polis lak. dah la bercampur laki pompuan tengah tengah malam. haha. then ktorg pon tunggu kat bwh sampai abg lan call bgtao yg ah liong dah ok n dah bwk die balik dah. huhu.
tp kan. sbenarnye kite xboleh takot ngan hantu hantu ni. sbb darjat manusia ni lebih tinggi dpd setan iblis tu semua. tp kenape kite takot? mungkin sbb zaman childhood kite, membe membe slalu takotkan kite. atao sbb mase kecik kite nakal xmo blek umah, mak ayah kite tipu 'keluar la senja senja ni, nanti hantu tangkap'. mungkin jugak kite terpengaruh ngan cerita cerita seram yang ditayangkan. kita tak boleh salahkan parents kita sbb niat dowg bkn jahat. tp tengok la kesannye. so ambek pengajaran supaya tidak menipu kanak kanak yang sedang membesar dengan bende bende mcm ni. effectnye. mereka akan takot n membelakangkan yang sepatotnye. ( sepatotnye xperlu takot ). renungkan lah. salam.

0 comments:


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...