Post info

Labels:


Comments 0


Author: syilla

salam. dengar sini ape yg ako cube sampaikan. mesti korang ingat ni post jiwang. then korg salah. ako nak kongsi pengalaman ako kat kowg neh. ako rase cinta ataupon perasaan suka tu sangat sangat melalaikan. korg sme tao ako tgh cuba nak berubah. tapi bila muncul cinta ataupon perasaan suka ni. ako jadi lupa pada niat ako tu.

mule mule mase nak tetapkan pendirian ako. ako sentiasa ingat kat tuhan. setiap perbuatan. setiap perkataan yang keluar dari mulut. setiap yg ako pikir. mesti ingat kat Dia. sampai ako cakap kat indo ' kalu papa xnak berubah. mama tinggalkan papa. mama sanggup tinggalkan papa dpd mama tinggalkan Dia '. sampai mcm tu skali. tapi dia minx ako bg die mase. ako bagi masa. makin lama makin panjang masa yang die bagi. ako paham. sbb ako pon ambik mase setahun utk tetapkan yg ako btol btol sudah bersedia berubah. tapi setiap kali ako tengok dia buat kesilapan yang sama. ako masih lagi mahukan dia. sampai kadang kadang ako lalai dengan matlamat ako. ako masih belum boleh mengelak utk berpegang tangan. bersentuh kulit sama kulit. ako tao ni sme kerja syaitan. smakin ako menolak. smakin kuat godaan. itu sbb ako kate cinta ni melalaikan. sbb kalu ako x cintakan dia. ako mesti xtewas dengan godaan syaitan.

pernah jugak ako tertarik ( suka ) ngan lelaki selain dpd indo. tipu la kalu ade pompuan kate die xpernah tertarik ngan laki lain walaupun die sudah berkahwin. bezanya die nak layan ke xnak. dalam kes ako ni. ako prefer lelaki tu jadi member ako je. sbb ako taknak sia siakan indo. bkn senang nak cari lelaki mcm indo. tapi bile dah tertarik tu. ako confirm susah nak buang die dari fikiran ako. same mcm mula mula ako bercinta ngan indo n ex ex ako sblom ni. bile dah asyik terfikir. ako slalu dah lupe pasal Dia. betapa lemahnye ako. sbb tu la ako kate perasaan suka ni melalaikan.

ako tengah cuba berhenti rokok. sebab yang no dua adalah sbb nak start hidup sehat. sbb yg ketiga adalah sebab nak kawal perbelanjaan ako. tapi sebab pertama ako adalah abg ky cakap mrokok ni makruh. maksudnye Dia xsuke la. tapi bile ade masalah terutamanya hal cinta dan suka. ako akan jadi ketagih nak merokok plak. dah xpeduli ape ape. walaupon xde rokok kat tangan. melilau nak cari rokok. sbb tu ako kate cinta dan suka ni melalaikan.

ako xkate cinta dan suka ni salah. cuma. kebanyakan orang skang ni. lebih mencintai detik detik atas dunia dpd mencintai nasib kita kat akhirat nanti.

ako xkate ni satu je faktor yg jadi penyebab kita lupa kat Dia. tapi ni faktor yg sangat obvious tapi ramai yg xperasan. mmg la cinta ni perasaan yang baik berbanding ngan perasaan lain seperti hasad, dendam dan sebagainya. tapi perasaan ni gak bleh meruntuhkan iman secara tak lansung. btol x?

ako boleh ketepikan masa depan kat dunia ni n mula mengejar masa depan kat akhirat nanti. tapi bila soal cinta dan suka ni. ako tewas. ako xtao berapa lama ako akan terus tewas. ako masih dalam proses mengumpul ilmu. InsyaAllah ako akan jumpe gak jalan penyelesaian ako.

ako minx maaf kalu ako tersalah bagi pandangan. ako masih budak hingusan. kalu ade pandangan atao pembetulan. sila la ajar ako.  n kpd hady-83. if u read this. mungkin ko boleh huraikan lagi kat ur next entry. n thank u utk semua ilmu yg ko share kat blog ko. pada kengkawan yg nak try usha blog die. click sini . siyesly byk post yg berisi disitu. sowi hady-83 kalu ako promote ur blog tanpa minx izin. tapi ilmu yang baik patot dikongsi. btol x? haha.

oh yea. kpd sesiapa yg berjaya mengawal cinta n suka. tahniah! sila la bg nasehat berguna sket kat ako neh. last. terima kaseh kpd yg sudi membaca. salam.

0 comments:


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...