Post info

Labels:


Comments 0


Author: syilla

peningnye mikir masa depan . umo dah masuk 23 tp xde keje tetap g . ako ade terpikir nak sambung blaja . maybe amek x ray atau pon sains ternakan . n kalu bleh ako nak tros amek bachelor la mgunakan diploma yg ako dah ade neh . tapi ade beberapa aspek yg ako kene amek kira gak . spt :
  • sponsor . ako xmo amek loan dah . nanti sampai anak ako dah besar x abes byr g . tapi kalu nak cr sponsor pon at least kene tempuh 2 sem dl baru bleh apply . nak minx kat mak ayah ako x kot . sbb adek beradek ako yg lain yg tengah blaja pon perlu ditanggung .
  • tempat blaja . ako tak tau kenape perlu ako memilih tempat blaja . mungkin ako xske nak mule mencari kawan baru kot . so ako prefer blaja kat kl . kawan pon dah confirm confirm ade . kalu nak amek sains ternakan tu mungkin nak apply kat upm je . kalu x ray . mane mane swasta yg kat kl / penang / pahang . x kesah . janji nak ade sponsor . at least abes blaja confirm ade contact nak keje .
  • mak ayah . nak kene tanye pendapat dowg gak . sbb dah lame ako ignore pendapat dowg . dah masenye ako cuba patuh . tp tengok la . ako slalunye x ikot cara dowg sbb ako xnak nanti ako salahkan dowg ble ape ape jadi . so kene bincang dl la . harap harap la xde tekanan .
tapi kalu xdpt nak sambung blaja pon . mungkin ako akan isi borang minx sprm kot . nape sprm ? ntah la . ako dah xbleh nak pk ape dah . yang ako tao ako xnak apply lab . nak minx polis x minat . nak minx askar x cukup tinggi . peningnye pk . kang kalu keje sprm lak byk lak kawan kawan sendiri masuk kes . silap silap family sendiri pon ade . pening ! tlg la ako . ako sangat sangat di dalam dilemma ni . kalu ikot hati . semua yg ako listkan ni xde dlm pilihan . ako nak berbisnes . tapi modal lak xde . so ako kene la keje dl . argh ! seksanye .

sesape tlg la bg pendapat or nasehat sket . x pon nak tlg crkan sponsor utk ako sambung blaja pon xpe . hari hari mikir bende ni bleh gile o .

so pas bincang ngan mak ayah t . mesti akan amek mase nak tunggu panggilan blaja atau keje . so ako ingat nak dok perak sbulan pastu nak part time . masalahnye sblom ako g kelantan hari tu . ako dah pon berjanji ngan ekin . nak g part time same same mungkin kat genting or melaka . bile dah g kelantan jadi lupe diri plak . ako janji ngan ila nak part time kat kelantan plak . huh . berat neh . ape yg patot ako buat neh . ako windu kat kelantan . windu ila . tapi ako dah janji ngan ekin dl . tapi ako dah janji ngan ila jugak . tapi keje genting pon masyuk . tapi keje genting ade hantu . tapi byk tapi lagi . xboleh buat keputusan . nak gile dah .

0 comments:


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...