Post info

Labels:


Comments 0


Author: syilla

harini rase mcm masa berjalan ngan perlahan je . esok ako nak balik perak . dah setahun lebih ako menetap kat kl . tapi masih x dapat lupekan kenangan pahit manis slama ako kat perak . ternyata usaha yg sia sia .

x dinafikan . setiap kenangan pahit membawa kepada kenangan manis bila ako berjumpa balik kawan kawan n mengungkit bebodohan kejahilan masing masing dulu .

tapi x dinafikan juga . setiap kenangan manis boleh bertukar pahit bila kita lalui dengan orang yg salah .

akhirnye ako yg rindu sendiri pada kenangan pahit manis dulu .

ako rindu zaman kecik ako . dimana ako xpernah amek pusing masalah sekeliling . hasilnye skarang ako dah pandai wat fake smile bile ako runsing . bukan mahu membelakangi prinsip ako supaya tidak menjadi hipokrit . tapi utk mengaleh perhatian ako dpd berfikir pasal masalah .

ako rindu zaman remaja ako yg penuh gelak ketawa , ego , nakal , berdiri sendiri , ramah , kawan keliling pinggang , membahan , dibahan , overnight , saturday fever . owh indahnye . tapi pada siapa ako boleh berkongsi kenangan manis ni ? kawan kawan lama masing masing sudah membawa diri mengejar kebahagiaan masing masing . masing masing dah ade matlamat hidup . sama juga seperti ako . tapi ako masih xdapat lupakan kenangan kenangan neh . adakah ako sowg yg tertinggal di belakang ? where have all d bootboys gone ?

ako rindu zaman kegemilangan ako bersama ekin . walaupon kami hanya berdua . jadi mcm ramai bile kami menyanyi , berlawak , huru hara ! masa first time ekin main ' bola ' kat teluk batik . masa kami bershopping sakan , longgok , fitting room , kluk . masa kami enjoy sakan bile dpt loan n jpa . wpon duit habis kami masih bersama . sewa kete . pantai always . ulu kenas . tenangnye walaupon time tu satu satu masalah timbul . tapi ni adalah kenangan terbagus ako penah ade .

ako rindu zaman masalah kewangan . ako jumpe aboy . mcm mcm kenangan ade ngan die . menikmati hidup kampung . mancing . family yg akrab . masih ade ketawa disaat saat bermasalah . adakah dia pon ingat ? tp sayang nye . ako banyak hilang kepercayaan n kawan kawan . smue pasal duit . ako benci duit ! ako hilang aboy pon pasal duit . zaman ni gak mengingatkan ako tentang perjuangan ako bersama adik adik ku . wpon ako xpenah cakap . tapi ako sayang kowang . siyesly .

ako rindu zaman market ako . badan fit . lelaki merata mengorat ako . bersama dgn ex ex ako . ako meninggalkan dan ditinggalkan . tbe tbe teringat ako pernah meninggalkan seorg lelaki yg baik sejurus ako masuk teknik . kesian dia . kejam sungguh cara ako wat kat die . pernah jugak ako membelakangi faiz ( ex ) yg good looking , cool n penyayang hanya sbb nak tunjuk yg ako ni x boleh dibuli . sayangnye . i miss u faiz . andai dapat putarkan balik masa . ako harap ako masih d sabak bernam masuk hutan tengok org main meriam buluh ngan nko . ako gak pernah tinggalkan sowg lelaki dari tambun sbb die membosankan ako . akhirye die fitnah ako tinggalkan die sbb munggai . padahal masa ako minx putus tu ako blom kenal munggai lagi . then baru la ako couple ngan munggai . boleh tahan lame gak la ako couple ngan die . ako mule mule xnak pon kat die . bukan encem pon . kawan kawan ako pon sme x suke ako couple ngan dia . tapi hari hari didesak . ako pon trima la die . lame lame jatuh sayang . tapi mungkin jodoh xde n mungkin gak ni balasan ako sbb penah kecewakan ramai lelaki . ako terima . ble teringat hal hal neh . ako rase sedih , bersalah , bodoh pon ade .

runsing ( fake smile ) . kenape la ako masih blom boleh lupekan hal hal ni dan yang len len . ako x minx ako hilang ingatan . just xmo ingat ape ape pon pasal kenangan kengangan neh . pening !

0 comments:


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...