Post info

Labels:


Comments 0


Author: syilla

* amaran : berhenti makan !

beberapa hari ni aku mengalami sembelit yang melampau . 4 hari tak melepaskan hajat . makan kaw kaw tapi tak buang sisa . haha .

jangan geli dulu . bukan benda ni yang aku nak cerita sebenarnya . baca sampai habis dulu . 

tengah hari tadi aku pergi bengkel nak repair wiper kereta mak aku . sangat terik matahari . panas memang tak ingat . sah sah lah berpeluh . so sementara abang abang manis tu repair . aku and mak aku pun pergi la minum dulu . aku order air tembikai . sebab nak dihidrat semula lepas peluh keluar . sedap memang sedap la minum jus tembikai tengah tengah hari .

and seperti biasa makan kaw kaw . pergi kfc pekena combo pocket full with extra cheese . then ikut mak pergi reunion makan lagi . mihun + nasi rendang [ nasi goreng ( bahasa parit ) ] + satay + ayam madu + cake . balik dalam pukul 12 malam . online sekejap . TIBA TIBA . sakitnya perut ! sangat sangat sangat sakit sampai i lied my face downward kat atas lantai . sakit sangat sangat . nak kata masuk angin . 2 3 kali aku  kentut tapi tak hilang juga sakit . aku mula mencari punca macamana aku boleh sakit . then teringat jus tembikai tengah hari tadi .

sangat power air tembikai tengah hari tadi . sampai menghuraikan sembelit aku yang serious ni . hahaha .

tapi bila fikir balik . aku sebenarnya hidrated ke dehidrated ? sebab aku bukan minum air banyak pun hari ni . minum 2 3 gelas je hari ni .  keluar pun 2 3 gelas . hahaha . ( sekarang dah boleh start geli ) . hahaha !

memang dehidrated la jawapannya . kesian sel sel and sistem badan aku yang kegersangan air ni . but i think its okay sebab dah dapat melepaskan hajat . puas !

* p/s sesiapa yang sembelit sila lah minum / makan tembikai sebab ia kaya dengan ' pelincir ' ( hahaha ) and fibre .

0 comments:


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...