Post info

Labels:


Comments 3


Author: syilla



alasan join contest ni : ada masa terluang , sedang berimaginasi , mencuba nasib .


guruh melingkar
petir menyabung
angin menyapu
hujan berlagu

apa ?
bayu berbisik ?
katak berbunyi ?
apa maksudnya ?

sehari seorang
sunyi menjelang
bukan temberang
mimpi menjelang

rumput menjalar
kaki berjalan
mata melilau
burung berkawan

pokok menghias
hentian bermakna
datang perlahan
bisikan durjana

bukan menghancur
bukan menindas
tanah terbiar
harus berpunya

kayu bertukar
batu berganti
tanah tercemar
bencana menanti

hati berangan
menghitung hari
bilang untungan
cukupkah jari ?

belum berjalan
sudah terjatuh
mata terbuka
bunyinya guruh

suara terdengar
bukan berangan
hati bergegar
munculnya azan

bukan sengaja
separuh jalan
minta berfikir
segala tauladan

maaf dipinta
salam perkenalan
buruk disita
baik dikekalkan

100%ly from my imagination . sumpah saya tak tahu apa apa format . saya just tulis . takda rima . apa yang terpacul dekat minda saya . saya tulis ja . maaf kalau ini tak dikira sebagai KARYA . tapi tak semestinya ini rubbish . betul tak readers ?

saya tag dan cabar mereka ni untuk berimaginasi :

more info untuk contest ni sila click : penulis senja

3 comments:


  1. kak syilaaa....
    best la..ini bukan smpah..
    tp ini satu karya yg mahal utk hati ke hati..
    ain sukerr..
    cikgu ain ckp,
    bia bagaimana bentuk puisi tue,
    bia puisi tanpa rima atau apa pown,
    yg penting adalah apa yg kita na sampaikan,
    dan cara kita menyampaikannya..
    taw x,ada puisi yg tak bererti apa2,
    tanpa rima,penulis hya menulis ikut sdap dy jer..
    tp an..lihatlah cara pennyampaian mereka & apa pula yg sbnrnya doang na smpaikan,
    pasti,& sgt2 pasti mereka akn menangis kalo sedih,
    ketawa kalo kelaka,senyum kalo gembira..
    percaya la..ini bukan sampah..
    mmg xlayak utk ain mnilai puisi ini,
    tp ain ingat penuh kata2 cikgu ain..
    dy hebat.! =D
    tya capik bagaimana ain mnyampaikan puisi.. (=

  1. thnks ye dah join ... huhuhuhuhuhu

  1. teringgat aku kiter berpuisi kat tepi pantai kt kltn dulu.. hahahahaha..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...