Post info

Labels:


Comments 0


Author: syilla

LELAKI NEED SPACE UNTUK BERSAMA KAWAN KAWAN . WALAUPUN SPACE TU LEBIH DARI MASA YANG DIA SPEND UNTUK AWEK SENDIRI .

situasi ni selalu jadi punca bergaduh , hilang keserasian and putus ! well . hari ni . aku dah buat statistic secara rambang dekat facebook . berikut resultnya :

7 daripada 10 lelaki ( berumur dari 19 - 26 tahun / terdiri dari pelajar dan bekerja ) bersetuju dengan statement ni .

thats more than half . walaupun bukan semua yang berpendapat sama .tapi kebanyakan mereka mempunyai fikiran yang sama with different reason . jom semak sikit alasan alasan mereka :

1 . member lagi penting dari awek .

2 . sebab they ( girlfriend ) are worthless to spend with . habiskan masa berjam jam pun last last break juga .

3 . kawan selamanya . kalau couple . belum tentu lagi .

4 . sebab kawan kawan sentiasa di sisi untuk membantu kita . kalau awek belum tentu .

5 . tak semestinya takda masa dengan girlfriend maksudnya kita tak sayang . but after tu mesti rindu kan .

6 . lepas kahwin boleh spend the whole life . time bujang la nak enjoy dengan kawan kawan .

7 . ( my favourite answer ) tak semua couple ade hobi yg sama . dikhuatiri bila kita beria ia kongsi hobi tapi pasangan tak minat . kan dah menimbulkan rasa bosan . tapi sebaliknya bila kita kongsi dengan kawan kawan . perbualan tu akan jadi menarik .

macam macam variasi jawapan ada . i know girls . sesetengah jawapan tak boleh diterima akal . haha . tapi nak buat macamana . dah mind set mereka macam tu . so tak payah nak pertikai sangat . just bagi je space yand dia orang nak tu . kalau kau orang bentak bentak pun just memburukkan keadaan . tapi pada masa yang sama . lebarkan eyeballs kau orang sebab lelaki yang diberi kelonggaran ni banyak kerenahnya .

ye ye . i know . i know . lepas bagi space tu akan timbul soal trust and loyal . aku nak huraikan lebih lebih pun nak kena simpan untuk huraian tajuk lain . cukup kau orang faham setakat ni dulu . kepada yang berjantina lelaki . jangan murka dulu . mungkin tajuk ni khas untuk perempuan . tapi tajuk tajuk seterusnya belum tentu . apa apa pun take note juga . sebab ada juga perempuan yang memerlukan space ni berbanding kau orang .

part one tamat

0 comments:


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...