Post info

Labels:


Comments 0


Author: syilla


4.21 am . aku tengah main game . tiba tiba keluar lagu saat terakhir dari st12 . lagu yang sinonim dengan perasaan aku time kau mula mula buat perangai dan aku susah nak buang kau dari hati and otak aku .

Ah ! kenapa la dengan aku ni . susah sangat nak buang kau . kau bukan handsome pun . semalam aku cuba fikir . kenapa aku love kau ? apa bezanya kau dengan lelaki lain ? yes . kau fun . tapi kau pernah juga membosankan aku . yes . setiap kali aku bosan dengan kau . kau akan tarik tangan aku berlari di tengah tengah orang . tak kira tempat , masa . hum .

Tapi aku tak rasa itu sebab aku love kau . sebab . aku dah jumpa lelaki yang sanggup buat macam macam untuk aku . well . walaupun ada beberapa benda yang indo tak mampu buat untuk aku . tapi dia sentiasa ada bila aku perlukan dia .

Lepas puas aku fikir . aku tak jumpa satu sebab pun . jadi aku terus fikir fikir and fikir . akhirnya aku dapat jawapan yang aku cari cari . love adalah satu perasaan yang datang sendiri . tak perlukan sebab . tak perlukan paksaan . love datang dengan sendiri . kalau aku love kau sebab kau fun . aku akan fall in love dengan ramai lelaki . kalau aku love kau pasal kau memahami aku . kenapa aku tak love indo and ex ex aku ?

Aku pernah Tanya kau . kau love aina ? senang je kau jawab ‘ mesti la . aku love semua relationship aku . aku love ain , aina , semua aku love . macam kau . walaupun kau ada aku . tapi kau mesti still love indo kan ? ‘ . aku pelik . kenapa kau boleh love sebegitu ramai perempuan dalam satu masa ? bagi aku sayang dan cinta adalah 2 keadaan yang berbeza . aku tak tahu nak terangkan macamana . tapi memang berbeza . kita boleh sayang mak kita , kawan kawan , family , makcik kantin and sebagainya . tapi cinta . perasaan berbunga bunga . susah aku nak cakap . tapi cinta , sayang , suka , minat , tanggungjawab adalah perasaan yang berbeza .

Syafiq juga pernah cakap kat aku ‘ kau macam tak pernah bercinta ‘ . memang . memang aku pernah ada lebih dari 30 relationship sepanjang hidup aku . tapi sejujurnya . kau la first love aku . aku tak pernah ada perasaan macam ni sebelum ni . but yes . aku sayang ex ex aku termasuk indo . tapi macam yang aku cakap tadi . sayang dan cinta tu 2 perasaan yang berbeza . its nice having relationship dengan dorang . saling care . saling menyayangi . kongsi macam macam . makan suap suap . blablabla . tapi love tu takda !

Entah la . mungkin kau terlalu muda untuk faham maksud love tu . mungkin kau Cuma sayang aku . and aku tahu kau ignore aku sekarang ni sebab kau taknak aku terus mengharap . kau takut aku terluka lagi . and yang aku pasti . bila kau dah jumpa true love . kau akan faham apa yang aku cuba sampaikan ni . dan tuhan tu maha adil . mana tahu kau akan rasa apa yang aku rasa . time tu . kau akan faham derita aku sekarang ni .

Aku terlampau love kau sampai bila kau pergi . hidup aku dah tak terurus . maintenance aku , aku ketepikan . rambut serabai . mandi pun tak tentu waktu . tidur pun tunggang terbalik . aku takda mood nak pergi bergembira dengan kawan kawan macam dulu . kalau aku keluar pun sebab aku paksa diri aku untuk move on tapi dalam hati aku tuhan je tahu betapa hipokritnya aku . aku dah lama tak kemas rumah . dah lama tak bersemangat pergi cari makanan yang aku mengidam . tak bersemangat pergi tepi laut layan angin malam . dah tak pandai hayati keindahan alam . aku dah tak berapa nak enjoy karaoke . boleh kata 100% hidup aku tunggang terbalik . aku tak tahu mana perginya aku sebelum dan semasa aku couple dengan kau .

Cari pengganti ? tu la yang orang selalu cadangkan aku . hum . entah la . aku bukan tak cuba . aku masih mencari cari love aku selepas kau . tapi kosong . bukan sebab aku masih mengharapkan kau . tak . aku dah tak harapkan kau dah . aku dah redha . tapi tipu lah kalau aku cakap aku tak bersedih lagi . bukan pasal parut parut aku ni . parut ni boleh hilang kalau aku bersungguh sungguh ikut nasihat doctor . tapi macam yang aku cakap tadi . aku dah tak terurus . I lost myself when I lost you .

Aku kadang kadang tertanya Tanya . boleh ke kau jumpa perempuan yang akan love kau macamana aku love kau . aku harap tak . supaya kau akan dapat pengajaran kau .

0 comments:


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...