Post info

Labels:


Comments 1


Author: syilla

disebabkan ketandusan idea nak tulis entry . aku decide nak share benda yang kurang penting ni dengan kau orang .

aku ada 4 orang adik beradik semuanya . yang sulung abang aku , norhan . second and the only girl is me , third my beloved baby bro , syafiq . and yang bongsu , ramzul ( we call him baby ) .

dari pemerhatian aku . norhan , aku and syafiq agak tertarik dengan music . ini diturunkan dari ayah aku kot . entah la . tak sure . so lets begin dengan cerita abang aku dulu . sebab dia yang paling berjaya dalam music ni .

gamelan
dikir barat
johan nasyid peringkat kebangsaan . nahwan nur . masuk surat khabar kot . hahaha .
banyak lagi la . dia join koir kebangsaan . and aku pernah dengar dia ada compose lagu and jual for money . bagi je dia main instrument apa . dia boleh je main . suara pun ada lenggok lenggok ahmad jais gitu . hahaha .

next cerita pasal aku . aku dari kecik memang cita cita nak jadi penyanyi . tapi suara aku tak boleh blah . hahaha . sampai la aku form 5 . aku start karaoke and belajar main guitar . belajar sendiri kot dengan ketua dorm dan juga merangkap bestfriend forever aku , ekin . guitar ada . tapi masing masing kosong . lagu first yang kami belajar . lagu happy birthday . haha .

then aku rajin gila karaoke dengan ekin ni . skill dia menyanyi power juga lah . dari situ aku belajar kawal suara aku . tambah aku pernah kerja sebagai deejay . hari hari practice sampai ada yang suruh aku pergi audition . haha . bangga lah juga . tapi malangnya . lepas aku accident ni telinga aku pekak sebelah . so kawalan suara tu lari lari la . nak tarik pun dah payah . tak dapat nak jadi penyanyi dah . hahaha .

masa berkhidmat sebagai deejay karaoke .
masa study dulu . aku ada juga ambil drum class . dalam 4 bulan ada kut . takda la pro . tapi setakat main ikut chords and upspeed tu boleh la . tapi agak dah lupa chords dia . kena bukak buku balik la kalau ada hati nak upgrade skill .

drum class
then duit semakin habis . tak boleh karaoke . tak boleh drumming . so aku beli sebiji guitar murah and start belajar simple chords dengan poklek ( kawan bf aku ) . last last pandai juga aku main simple chords ni . setakat strumming boleh la . plucking payah sikit . so kalau teringin nak menyanyi sambil menggitar . google search chords je la . dulu dulu boleh la cari chord sendiri . tapi sejak pekak sebelah ni kena la cari kat google je . busking ? ada lah pernah sekali . tapi busking suka suka . tak minta duit pun . bukan laku pun .

guitaring lepaking
penat penat balik latihan industri layan guitar syafiq .
next . cerita pasal syafiq . syafiq ni pun pro juga . dia ada band sendiri . Zero Range . dia ni pun selalu juga ajar aku sikit sikit main guitar dulu . drum pun boleh juga kalau tak silap . ok . yang ni susah sikit . aku takda back up gambar dia jaming .

menyanyi ? pun boleh tahan . selalu juga karaoke dengan dia . susah la dia ni . tak banyak simpan gambar dia .
then dia juga shuffler . tecktonik pun boleh kut . lagi sekali . takda gambar dia .

ok . tapi aku tabik . dia pernah busking bawak 1 bekas kuih raya yang besar tu . duit hampir penuh kut . and sekali lagi takda gambar . hahah . adeh .

disebabkan itu aku tangkap muat je la gambar gambar dia . hahaha .

lepak pun tak lepas guitar
maaf untuk kualiti yang miskin
oh man . im in rush . tak dapat buat kata kata penutup . yang penting . kami louve music ! hoyeh !

1 comments:


  1. dlm byk2 gmba dikir barat gk ko letak... letak r band ke macho r sket

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...