Post info

Labels:


Comments 0


Author: syilla

assalammualaikum readers . ada lagi ke yang follow my entry setelah sekian lama aku berkabung ? anyone ? silent reader ? * krik krik krik ( bunyi cengkerik ) . hahaha . nevermind .

apa nak buat ni ? kehilangan readers . what should i do ?! * am i going to cry ? no ! i dont think so . ( i know mesti ada sesetengah manusia tak percaya yang aku takkan menangis ) . but im sorry to disappoint you guys that im not going to do that . :) .

" sembang ~ " perkataan ni aku selalu dapat bila aku mula berkobar kobar nak berubah ke arah positif . yea yea . aku mengaku . aku selalu juga tewas example dalam percubaan aku berhenti merokok . aku gagal 2x berturut turut . but come on ~ aku memerlukan dorongan . bukan nak bagi aku down lagi . and to be positive . tahun ni aku akan anggap perkataan " sembang " ni sebagai cabaran . just wait and see .

ok . point yang sebenar . kepada yang rajin follow entries aku tahun lepas ( thanks ) . aku rasa korang semua mesti tahu yang tahun lepas life aku mampat dengan varieties . ada suka ada duka ada emo ada enjoy ada bosan ada menarik ada meraban ada serious . tapi perkara yang paling aku tak boleh lupa ialah apabila aku accident ( almost 10 months ago ) and ditinggalkan cinta hati aku ( i dont count berapa lama ) . then macam macam dugaan datang . aku jadi down gila gila . buat semua benda takda semangat . nak ketawa pun hipokrit gila . muka ketat sampai liang liang roma semakin ketara . kedut sudah jelas kelihatan . but alhamdulillah . im okay now . yabedabedu !

macamana aku boleh okay ? credit to facebookers and pokerfaces yang kembali membuatkan otak aku ni berfungsi . hentam aku dengan macam macam tekanan . buat aku menangis selalu . boleh kata 2 minggu sekali mesti menangis . and suddenly aku terfikir . buat apa aku menangis ? menangis tak sattlekan masalah . tuhan tak bagi kita masalah untuk menangis . cikgu tak bagi kita homework untuk tengok kita menangis . yes ~ masalah yang datang untuk diselesaikan . bukan untuk menangis . daa ~ benda senang pun tak boleh fikir . hahaha .


so this is it . im not going to cry when i have to face situations . aku akan cuba . cuba and terus mencuba . and please jangan salah faham . bukannya aku kata aku takkan menangis lansung . its good to cry when we are sad . ianya kepuasan ! apa guna kita dianugerahkan air mata kalau tak boleh nak menangis lansung ? what im trying to say is masalah dengan kesedihan tu dua benda yang nyata berbeza . i think korang dah dikurniakan akal . so boleh la bezakan antara masalah and kesedihan .

thats all for now . er by the way . today is valentines day . korang tahu ke apa tu valentines day ? tahu nak sambut je . bahasa melayunya hari memperingati kekasih . ni aku nak tanya korang . buat apa nak memperingati kekasih yang masih ada kat sebelah korang tu ? lain la yang dah mati . pikiaq dalam dalam ye . assalammualaikum .

0 comments:


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...